NIEUWS
Hier leest u het laatste nieuws van S4Financials.
U kunt ons ook volgen op social media zoals Facebook en Linkedin.

LINKEDIN

FACEBOOK

Kostenbesparing niet het enige voordeel van de cloud

Op dit moment gebruikt 95 procent van alle bedrijven een of andere vorm van cloud technologie voor het ondersteunen van hun bedrijfsprocessen. Een recent IDC-rapport geeft aan dat de bestedingen aan IT-infrastructuur producten in cloud omgevingen in 2017 met 18 procent groeien en uitkomen op circa 40 miljard euro. Daarentegen dalen de investeringen in traditionele niet-cloud architectuur dit jaar met 3 procent.
Tal van bedrijven, van start-ups tot multinationals, hebben cloud technologie omarmd om eindgebruikers te voorzien van applicaties, processen te automatiseren en data op te slaan. Zij stappen over op de cloud om zo de omvang van hun datacenters te verkleinen, te voorzien in ‘always-on’ beschikbaarheid en mobiel (samen)werken en te profiteren van flexibele capaciteit.Het is duidelijk dat kostenbesparing niet de enige reden moet zijn om de stap naar de cloud te zetten. Het gaat er ook om te bepalen wat de zakelijke waarde ervan is en welke andere voordelen er te behalen zijn. Zo zijn flexibiliteit en schaalbaarheid minstens even belangrijk.Hoe blijf je flexibel in een dynamische omgeving?

Vóór de introductie van cloud technologie kon het lang duren voordat een organisatie een applicatie had gebouwd en gelanceerd. Stel dat een bedrijf in Nederland had willen uitbreiden naar Engeland of Frankrijk. Het had dan lokale mensen moeten inhuren om een datacenter in te richten, een infrastructuur op te bouwen en een applicatie te ontwikkelen. Daar gingen maanden overheen.
Met cloud computing kun je in theorie in een paar dagen live zijn in een andere regio door een lokale cloud leverancier in te schakelen. Ook kun je de cloud gebruiken om applicaties te bouwen of te updaten, nieuwe features toe te voegen of nieuwe gebruikers te ondersteunen. Je kunt capaciteit aanpassen aan de actuele behoefte, en dat binnen uren of minuten in plaats van weken of maanden. Dat is echte flexibiliteit: netwerkservices en applicaties inzetten en beheren op dezelfde intuïtieve manier als bij het downloaden van een app op je smartphone of het direct gebruikmaken van compute- en storagecapaciteit in een public cloud.

Voor- en nadelen

Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn duidelijke voordelen, maar geen vanzelfsprekende. Ze zijn wel afhankelijk van netwerkprestaties en kunnen negatief beïnvloed worden door slecht werkende netwerk- en connectiviteits-issues. Afgezien daarvan kent werken in de cloud geen nadelen, mits het goed beveiligd is.

Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat in 2020 alle bedrijven gebruik maken van cloudtoepassingen. Bedrijven die dit nog niet hebben gedaan, doen er dan ook verstandig aan nu al stappen te zetten naar de cloud.

Optimaliseer uw debiteuren administratie met een cloud oplossing.

De credit management software oplossing van S4Dunning bied u een solide tool waarmee u de prestaties van uw debiteuren administratie kunt optimaliseren – of u nu nationaal of internationaal werkt. S4Dunning is cloudbased, responsive, beschikbaar in +7 talen, super gebruiksvriendelijk en sluit naadloos aan op elk ERP systeem.

Uw gegevens zijn van onschatbare waarde. Daarom is beveiliging onze hoogste prioriteit. Onze servers voldoen aan de strengste Europese regelgeving en bieden een uptime van 99,9%. Meer weten?